torsdag 19. november 2009

Aftenposten kaller New Moon et melodrama for tenåringer, og VG er enig i at dette er KUN for fansen

Aftenposten kaller New moon et melodrama for tenåringer som er "gravalvorlig inntil det parodiske", og mener at filmen kun er for fansen:

"For oss utenfor fanklubben og målgruppen, blir det så altfor mye. Men unge drømmere får mye for pengene, både kjærlighetsdrama i bøtter og spann og vakre menn i bar overkropp."

Men vi kommer til å bli fornøyd:

"Mange tusen norske fans har allerede kjøpt billetter til New Moon, og de får antagelig akkurat det de ønsker seg. Også oppfølgeren til Twilight følger Stephenie Meyers bok tett i skildringen av forholdet mellom tenåringsjenta Bella (Kristen Stewart) og vampyren Edward (Robert Pattinson)."

Aftenposten gir terningkast 3.


Fra Robsessed.

VG kaller New Moon Blodpudding for fansen og skriver: "Det er bare å innse: Et must for (den enorme og stadig voksende) fanskaren. Alle andre er - og blir - på utsiden."

For oss på innsiden fungerer det:

"De er inne i dette dramaet med sjel og ånd og hud og hår. Og i den settingen er det glassklart: «New Moon» serverer alt på sølvfat, lekkert anrettet, dvelende, flott fotografert, helt riktig lydlagt. Samt riktig kraftfull action når den (omsider) inntreffer."


Fra Twilight Secrets.

På de på utsiden blir det klamt og banalt:

"Da ser man en nokså banal historie om kysk, undertrykket seksualitet; om en ung kvinne utlevert til alfa-hanners voldsomme natur; en dialog på grensen til «Dis»-klisjeer; en søking etter en åndelig og flerdimensjonal orden i en gudløs tidsalder. Riktig klamt, med andre ord."

18 kommentarer:

 1. Så heldige vi er som er på innsiden, da :)

  SvarSlett
 2. Lomme-Edward, Volvo t-skjorte og to Cosmo innabords, og jeg er klar for årets filmopplevelse. Håper det blir masse roping og klapping!

  SvarSlett
 3. filmen var BRA!! merkelige med de som syntes den var dærlig...

  SvarSlett
 4. He he. De er vel ikke EKTE fans, da:-)

  SvarSlett
 5. fjortiss film

  SvarSlett
 6. Jeg syntes den van utrolig bra! men den er jo faktisk laget til fansen da, det sier jo både Steph M og Chris W.. Men hvis jeg tenker på folk som ikke har lest boka og bare "følger strømmen" kan jeg skjønne at de kansje ikke forstår hvor de helt vill hen kansje, men igjen. Filmene er laget til fansen, og kansje litt mer til de som har lest boka enn de som ikke har det. Men det er så mye mer i bøkene (som vanlig), i bøkene for man mye mer ut av det og blir freslt av historiene med en gang. Folk som ikke har lest boka eller ikke har et slikt syn på kjærlighet vill kansje misforstå eller syntes at FILMENE blir melodramatisk og for mye "intens kjærlighet" og gutter med bar overkropp. Jeg ser det fra begger sider ikke-fans of real-fans, og da kan synsvinkelen på filmen bli veldig forskjellig. Jeg har så mye å si om Twilight, men det hålder med dette. stakkars deg som blir spammet av meg x) ha en fin dag :D

  SvarSlett
 7. Hei Karoline,

  takk for innspill - jeg føler meg ikke spammet:-) Noe av det morsomste med å blogge er å få kommentarer, og å ha noen å være fan, forelska og besatt sammen med!

  Jeg er helt enig i at filmene - og kanskje særlig New Moon, er laget for fansen, og at det nesten bare er fansen som vil "forstå" dem. Som du også sier - Chris Weitz snakker om dette i et nytt intervju:

  http://www.robsessedpattinson.com/2009/11/chris-weitz-talk-about-new-moon-touring.html

  Det jeg håper er at all oppmerksomheten rundt New Moon får flere til å lese Twilightbøkene og se Twilighfilmen - og finner ut at sagaen er MER enn vakre menn. Ikke at jeg klager på det:-)

  SvarSlett
 8. Haha,nei jeg er så absolutt ingen fan.Jeg og vennene mine lo oss halvt i hjel av hvor dårlig den var.Klisjè etter klisjè etter klisjè.Jeg skal innrømme at det var digg med alle indianerguttene i bar overkropp,og ulvescenene kunne jeg godt sett om igjen,men that`s it.Gir den 2 og en halv stjerne.

  SvarSlett
 9. Bok nummer 2, dvs New Moon, er den minst bra boken i serien. Derimot er den viktig for å kunne se sammenhengen senere, dette går opp for alle som leser alle bøkene. (Eller venter til alle filmene kommer om de ikke leser bøker).

  SvarSlett
 10. Jeg liker serier som dette. Har sett mye, alt fra harry potter, lotr, true blood(før det ble en farsott som alle prater om), moonlight osv.
  Og som vanlig velger jeg å gjøre det jeg gjorde med lotr og harry potter.. Høres kanskje litt banalt ut, men jeg ser filmene først - og så leser jeg bøkene.

  Har fått for meg at om man leser bøkene først, så blir man somregel skuffet når du ser filmene, ser du filmene først, så liker du dem, og så kan du kose deg med boka senere.

  New Moon ble litt for kjedelig for meg, er i hovedsak ikke noen fan av for mye romantikk i en film. Og denne er pakket med følelser. I allefall om du klarer å sette deg inn i bella's situasjon. Men der kommer jeg til kort. Bella virker så stille og fjern, at jeg ikke får noe forhold til henne. Det snudde vel egentlig fra å like henne i første filmen, til å hate henne i andre filmen. Ble rett og slett dritt lei av å se henne sitte å sutre, og aldri får bestemt seg for noen ting.

  New Moon er og blir en fjortiss film. I allefall for de som ikke har lest boka. Håper neste blir mørkere, mer flyt, og at bella har vokst litt.

  --
  sniken

  SvarSlett
 11. Liker Twilight serien som film og bøker, men man må inrømme, dette er filmer der personene er perfekte. Eneste feilen til bella er jo egentlig at hun elsker to personer. En gjeng mary sues. Og så bliter Bella seg i leppa konstant. Filmene ødelegger faktisk mye av serien, fordi den gjør noe som er underholdene til et fjortiss drama uten like. Jeg har leste bok 1 og 2, holder på med tre, sett filmene. Problemt jeg tror de fleste har med twilight (ikke fan) er signalene det sender ut til mange jenter i tenårene. Det er vanskelig for dem å ta det som en serriøs historie når fansen er nesten fanatikere.

  Fanatikerene ødelegger jo for oss som bare liker historien for hva det er. Jeg får ofte høre nedtalende ord om edward og hans vampyr rase, fordi folk tror alle som liker twilight er fanatiske fan.
  Fansene er jo mer hysteriske enn fans av ringenes herre og harry potter, som i seg selv er bedre filmer og bøker.

  SvarSlett
 12. Jeg gjør det motsatte av deg, sniken (bra navn!). Jeg prøver alltid å lese boka først, for at en dårlig film ikke skal ødelegge for bokopplevelsen:-)

  Men noen ytterst få unntak der jeg synes filmen er like bra eller bedre enn boka (jeg tror nesten jeg liker True Bloodserien bedre enn bøkene), synes jeg filmen ALLTID er dårligere. Det trenger ikke å være en crap film, det er bare det at den aldri greier å fange opp alt fra boka - karakterer, samtaler, underliggende historier...Dette gjelder absolutt for Twilight også!

  SvarSlett
 13. teambuffy: Men da blir du jo skuffet av filmen. Jeg synes som regel filmen er bra, og så synes jeg boka er enda bedre. Men da blir ikke filmen ødelagt fordi jeg leste boka først :P

  Tror ikke jeg hadde blitt like fornøyd med Ringenes herre om jeg leste boka først :p

  Gleder meg virkelig til Harry Potter filmene er ferdig, for de bøkene tror jeg er bra!

  True blood er vel noe av det bedre jeg har sett på lenge!
  Har du sett moonlight? Desverre bare 1 sesong, men det er en underholdene serie :)

  --
  Sniken

  SvarSlett
 14. Tror ikke vi blir enige her:-)

  Jeg er en skikkelig bokorm, og ville ALDRI klart å vente med å lese bøkene!!!

  Men jeg liker å tro at jeg har evnen til å skille bok og film, og ikke alltid forvente at filmen skal være helt lik boka. Faktisk er det ofte nødvendig å gjøre endringer for å få det til å fungere på filmen. Men du har et poeng - jeg blir skuffa ganske ofte:-)

  Ringenes herre - bra bok, bra filmer. Jeg ventet i mange år med å lese den fordi jeg ikke likte Hobbiten, men når jeg endelig leste den (før jeg så filmen) ble jeg helt besatt.

  Harry Potter - bøkene er bedre, men de første tre filmene er superkoselige, og de siste helt ok. For hver ny Harry Potterbok har jeg ligget våken om nettene og lest:-)

  Jeg har kjøpt Moonlight, men ikke rukket å se den. Jeg har også Blood Ties og Ultraviolet i hylla. Gleder meg masse!

  I tillegg leser jeg House of Night, Vampire Diaries (men har ikke sett serien enda) og absolutt best (men ikke vampyrrelatert) HUNGER GAMES. Dødsbra science fiction (som skal filmes nå). Anbefales!

  SvarSlett
 15. Jesus!!! I love them:P or I love Edward!!! syns 1èn va bedre enn 2èn, men for oss som er frelst er også 2 en god illustrasjon XD jeg er frelst, helt frelst!!! skummelt!

  SvarSlett
 16. Velkommen i klubben!

  Jeg bestemte meg aldri for å bli besatt av Twilight og Robward - det bare skjedde. Og nå gjelder det bare å gjøre det beste ut av det, og kose seg med det:-)

  SvarSlett
 17. Jeg synes det var på tide med litt fokus på menn slik kvinner vil ha dem(da mener jeg mest mentalt, men synes forsåvidt gutta i filmen er ganske allminnerlige utseendemessig også, de er ikke SÅÅ overperfekte). Det finnes alt for mye fokus på hvordan jenter skal oppføre seg ovenfor gutter, og ser man en flott jente på tv-skjermen, vekker det ingen oppsikt overhodet. Tror vi trenger et litt hylende jentepublikum også rettet mot en blink som kan hjelpe ungdommer (gutter og jenter) til å forstå hverandre bedre på kjærlighet. Verden i dag har mistet mye av sin lidenskap i forhold til kjærlighet, noe som kanskje mest er en jenteting. Men den jentetingen utgjør halvparten av "behovet" i et kjærlighetsforhold. Og blir ikke den ene delen forstått, oppstår det missforståelser. Så en skikkelig jentefilm, som påfører gutta litt sjalusi, er akkurat det vi trenger! Go Twilight!;) Hilsen tobarnsmor på 28!

  SvarSlett