torsdag 4. februar 2010

På tide med litt Bel Ami

Det her blir ingen PG-13, for å si det sånn.

Innspillingen av filmen Bel Ami begynner på søndag - wohoo! - og siden jeg har benyttet anledningen til å både lese boka og manuskriptet (mens jeg hele veien forestilte meg Robert Pattinson i hovedrollen, en opplevelse som anbefales på det sterkeste), tenkte jeg å skrive litt om historien, litt om filmen - og absolutt ikke sist og minst: Presentere de hotteste høydepunktene i filmen slik at vi kan begynne å fantasere allerede nå (filmen kommer ikke før i 2011).

DuRob. Også kjent som The Robstache.

Fra Robnipulations.

Innspillingen skal foregå i London og Budapest fram til slutten av april, men Rob får trolig litt pause i mars til å promotere Remember Me - det ryktes i hvert fall at han skal på flere talk-show i begynnelsen av mars.

Set-stalking har størst sjanse for suksess i Budapest i april, siden det er der utendørsscenene skal foregå.

Hva handler Bel Ami om?

Boka Bel Ami er skrevet av Guy de Maupassant, og hadlingen foregår i Paris i 1880-årene. Hovedpersonen er den kyniske, ambisiøse, patetiske og ikke særlig dyktige Georges Duroy. Det han har gående for seg er at han ikke eier skam i livet, og at han er HOT. Kortversjonen er rett og slett historien om en mann som ligger seg til penger og makt.



Jeg tror Robert Pattinson kan gjøre det bra i rollen - åpenbart fordi han er HOT, men også fordi Duroy er en type som i det ene øyeblikket er sjarmerende, manipulerende, selvsikker og selvhevdende, mens han i det neste øyeblikket er lettere nevrotisk og rammet av akutt dårlig selvfølelse - selv om jeg tror det kommer bedre fram i boka enn i filmen.

Her er filmens første scene, med Duroy:



Navnet Bel-Ami består av de to uttrykkene Bel-Homme (pen, vakker) og Bon-Ami (elsker), og er kjælenavnet kvinnene i historien gir Duroy. Dem er det mange av.

Herfra må jeg gi en bitteliten spoileradvarsel - deler av historien avsløres når jeg skriver om damene. På den annen side: "Historien om en mann som ligger seg til penger og makt" handler altså om at Duroy/Pattinson ligger med et knippe damer med penger og makt, for å få penger og makt. Så det interessante i filmen er ikke hvordan det går til slutt (han ligger med en haug damer for å få penger og makt), men hvor bra de klarer å fortelle den historien. Ahem.

Rachel

Rachel er den prostituerte Duroy ligger med i begynnelsen av historien, når han er fattig og venneløs og ikke har penger eller kontakter - eller gidder - å forføre andre kvinner.




Fra Robnipulations.

Ryktene sier at Rachel skal spilles av Natalia Tena - best kjent som Nymphadora Tonks i Harry Potterfilmene. Men det er ikke bekreftet enda.


Fra belamifilm.com.

MADELEINE

Madeleine er kona til Duroys venn Charles - Charles er forøvrig den som gir Duroy jobb og karrieremuligheter, og introduserer han i de litt finere kretser. Duroy lar seg ikke affisere av det, og erklærer tidlig sin kjærlighet til Madeleine.

Når muligheten oppstår, nøler han ikke med å gifte seg med henne. Ekteskapet går ikke veldig bra:





Madeleine spilles av Uma Thurman. Sjekk ut intervjuet der hun snakker om Rob og Bel Ami her, eller sjekk ut det samme intervjuet etter at det er cougarisert her.


Fra Robnipulations.

CLOTILDE

Clotilde spilles av Christina Ricci.



Duroy møter Clotilde hjemme hos Charles og Madeleine, og innleder umiddelbart et forhold til henne. Clotilde er gift og har et barn, men pytt. Pattinson Duroy er hot. De har lyst på hverandre.



Det er MYE Clotilde i boka og filmen, selv om forholdet er litt av og på. Giftemålet med Madeleine gir bare et midlertidig opphold i affæren, som snart blomstrer igjen.


Fra Robnipulations.

Clotilde gir Duroy penger og leier et kjærlighetsrede, som viser seg å være nyttig når Duroy i tillegg til å være gift med Madeleine og ha et forhold til Clotilde innleder et forhold med sjefens kone...

VIRGINIE

...eller Mme Rousset (hun het Mme Walter i boka, men whatev) spilt av Kristin Scott Thomas.



Virginie elsker Duroy, og blir knust når det viser seg at han vil ha datteren hennes...

SUZANNE

...spilt av Holly Grainger, som vi kjenner fra The Bad Mother's Handbook.


Fra thesallysparrowfiles.blogspot.com.

Puh!

Med andre ord - Robert Pattinson skal spille mannehore i Bel Ami. Herlig.

Hvis du vil følge med på ALT om Bel Ami, foreslår jeg bloggen Bel Ami, som er opprettet ene og alene for å skrive om denne filmen.

Scriptet fant jeg hos scribd.com. Boka er en klassiker, og kan kjøpes overalt. En gratis, engelsk versjon er tilgjengelig på Google Books.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar