søndag 21. mars 2010

TB anmelder Bellaboksen: Kommentarsporet med Chris Weitz

Hva kan jeg si?

Det er kanskje her jeg skal innrømme at jeg ikke er så innmari fan av Chris Weitz.

Det er interessant å få vite ting om klippinen og kameravinklene og de ørsmå detaljene i hvert bilde, ikke minst fargejusteringen og alt man kan få til med CGI. Men -


Fra Thinking of Rob.

...jeg ville heller hatt et kommentarspor der de snakket om historien, om handling, hvordan de tok med seg historien fra boka over i filmen, hvilke valg de gjorde, hva de forsøkte å få fram. Jeg hadde heller ikke vært misfornøyd med et fnisete kommentarspor med Taylor, Kristen og Rob. Så kunne kommentarsporet til Chris Weitz kommet i tillegg og alt ville vært fint.

Bella, Edward, Laurent og det Smeyer kaller the vampire high-five attack:

Fra dodyangel.

Så det var litt skuffende, og litt kjedelig, men med noen få perler og interessante ting som ble sagt. Veldig få:

Årsaken til at Bella ikke så ut til å bli glad for bursdagsgaven sin fra Charlie og Renee var at Kristen Stewart var sur den dagen.

Kristen, Taylor og Rob er ikke med på kommentarsporet, fordi Chris Weitz spiste opp burgeren til Kristen på premierefesten. Ha ha.


Fra Thinking of Rob.

I scenen utenfor huset til Bella når Edward har kjørt henne hjem etter den fatale bursdagsfesten, var det interessant å få forklart hvordan bildebruken illustrerer forholdet mellom de to: Hvordan døra skiller dem, og hvordan det at Edward rygger symboliserer at det er Bella som er den pågående parten i forholdet.

Jeg flirte en gang, og det var når de fortalte at SMeyer kalte scenen der Jacob drar av seg t-skjorta for å tørke opp blodet til Bella for Jacob's Chippendale Audition.


Fra Thinking of Rob.

Wow - Taylor Lautner: I scenen der Jacob spretter opp til Bellas vindu er det Taylor som hopper og klatrer på egenhånd, han hadde bare på seg en sele for å unngå å skade seg hvis han falt. Det er det jeg kaller mad skillz.

Mer wow - Taylor Lautner: Når Jacob hopper ut av Bellas vindu er det også Taylor som gjør det. Ingen effekter. Ingen hjelp. Bare sikkerhetsutstyr i tilfelle noe skulle gå galt.


Fra thexMissTwilight.

Det var også litt morsom - litt - når de hele tiden okket og akket seg over Jacobs ikke-forsøk på å sjekke opp eller kysse Bella.


Fra Thinking of Rob.

Til slutt fikk vi også forklaringen på hvorfor drømmesekvensen med løpinga til Edward&Bella i skogen ble ufrivillig komisk. Nei, det var ikke en dårlig ide å gjøre det. Nei, det var ikke dårlige kostymevalg og det at alt i den scenen er cheesy. Det var løpinga til Rob.

Så vet vi det.

Duh.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar