torsdag 31. mars 2011

Filmpolitiet slakter Rødhette og varulven

Birger Vestmo i Filmpolitiet skriver om Rødhette og varulven:

"Rødhette og varulven er ikke bare blodfattig, men mangler også de andre elementene den later som den har, nemlig et opprivende trekantdrama, en slem prest, en truet landsby og et stort mysterium.

Pene bilder gjør det nesten verre, ikke bedre."

Via Montages.

Pluss:

"Filmens romanse er iskald. Skuespillerne er søte og kjekke, men er satt i en ramme av plastikk.

Filmens mysterium er pinlig enkelt å finne ut av. Det er bare å titte på rollelista, og se hvem av dem som tilsynelatende spiller en uviktig birolle. Løsningen er klar lenge før den presenteres, og da kommer det ikke akkurat som noe sjokk.

Jeg får heller ikke ståpels av spesialeffektene. Varulven er den mest åpenbart digitale skapningen jeg har sett på film på lenge, og en gedigen skuffelse.

Og ikke få meg til å forklare hva Gary Oldman gjør i denne filmen. Jeg aner det simpelthen ikke!"

Les resten av elendigheten borte hos Filmpolitiet.


Via vampirewire.com.

Montages slakter videre, men med glimt i øyet. La meg også legge til at dette kommer fra en anmelder som ga Twilight en hederlig sjanse:

"La det bare være helt klart med en gang: Rødhette og varulven er ræva som filmfortelling. Dramaturgien er helt på bærtur, karakterene er like dype som papirdukker og kjærlighetshistorien fremstår som en klisjékavalkade uten ende. Desto mer forlystelig er det da å meske seg i elendigheten! Det handler litt om på hvilken måte en film er dårlig, hvilke underholdningsaspekter som tross alt ligger i den og ikke minst om hvordan man forholder seg til den.

Men aller først noen smakebiter. Spoilere gjør strengt tatt ikke noe fra eller til: Idyllisk landsby som sliter med et aldri så lite varulvproblem. Klinings i skogen, cornflakesreklame-lys mellom trærne, blonde Valerie (Amanda Seyfried) i lyseblå kjole og den kjekke, men fattige og foreldreløse Peter (Shiloh Fernandez), som fra noen vinkler tilfeldigvis ligner litt på Robert Pattinson. Grandiose kjærlighetserklæringer. Skummel ulv som dreper barn, skumle menn som vil drepe ulven, skummel prest (Gary Oldman) som forsåvidt ikke har noe mot å drepe hvem det skulle være. Generelt skummel bestemor (Julie Christie). Skummelt mye nyfrisert hår. Blond jente blir lovet bort til velstående gutt, som tilfeldigvis ligner ganske mye på Robert Pattinson (Max Irons). Blond jente får rød kappe av bestemor. Masse om og men. Prest med personlig vendetta mot varulver lager enda mer mayhem. Mistenkeliggjøring av alle. Vår heltinne utropes til heks (hun har jo rød kappe, må vite). Enda mer om og men. En dose rotete action. Noen misforståelser. En del logiske brister. Heltemodige handlinger. Oppklaring. De to elskende kan selvsagt ikke gi opp kjærligheten, men får de noen gang være sammen? Frankly, my dear, I don’t give a damn."

Osv osv.

Fra SFNorge via Filmpolitiet.

To gutter som begge ligner på Robert Pattinson? Bring it on, LOL! (Aka hvordan finne den ene positive opplysningen i to filmslakt:-)

Jeg kommer i alle fall til å se den uansett, men føler meg herved advart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar