lørdag 16. april 2011

Anmeldelser av Water for Elephants. Årets påskefilm?

Noen som så Water for Elephants i går?

Her er et knippe norske anmeldelser. Jevnt over bra, men alle er uenige om hvem som er bra og dårlig av Rob, Reese og Christoph.

Oa.no erklærer seg Team Jacob og gir terningkast fem:

"«Vann til elefantene» tegner et autentisk bilde av sirkuslivet på trettitallet, en nådeløs nomadetilværelse som opererer i sitt eget lukkede univers. Særlig fascinerende er skildringene av (den høyst virkelige) praksisen kalt «redlighting», der ansatte fikk sparken ved å bli slengt rett ut av sirkustoget i full fart, med liten sjanse for å overleve. Takk og farvel. Det er godt mulig at Robert Pattinsons status som fjortisidol er en belastning for hans ambisjoner om å bli tatt seriøst som skuespiller men rollevalgene antyder at han mener alvor, og fyren har god smak når det gjelder å plukke ut prosjekter. Rob gjør sin hittil beste skuespillerprestasjon i «Vann til Elefantene», som burde være påskens store film for alle romantikere. Ingen grunn til å være flau over å la seg bevege av et så solid, vellaget Hollywood-melodrama som dette, da."

Via Spunk Ransom.


Mens Dagbladet er kritisk og gir terningkast 3:

"Filmen er basert på Sara Gruens roman ved samme navn, som trolig nådde oppnådde noe av sin suksess ved å appellere til kvinner med huslån og 1,8 barn og akutt behov for å drømme seg langt vekk, gjerne til taket på et sirkustog i fart, med en stjernehimmel over hodet og armen til Robert Pattinson rundt livet. Men som fantasier flest lover «Vann til elefantene» mer enn den kan holde: Den vil få deg til å le, grøsse og gråte, og lykkes bare sånn tålelig."

Men Dagbladet er litt mindre kritisk til Rob: "Pattinson er en interessant filmførsteelsker som bringer dem samme smått keitete ettertenksomheten til «Vann til elefantene» som til «Twilight»-filmene. Det skal bli interessant å følge ham videre. Han fortjener bedre enn å være endimensjonal helt og drukne i et menasjeri av klovner og akrobater."

Via Loving Rob.

VG frister med "vampyrkjekkas" og gir terningkast 4. Men er minst fornøyd med Rob:

"Robert Pattinson har gjort seg til en vampyridol av enorme dimensjoner gjennom «Twilight»-konseptet. Problemet her er at han vandrer like vampyraktig omkring i denne filmen: Gustenblek med lidende, rett nakke og skulende øyne og anemisk hengende skuldre. han ser fortsatt ut som han kunne trenge en real blodoverføring, per oralt eller intravenøst. Det er sjenerende feilslått, det gir hele filmen en eim av såpeopera, som den godt kunne klart seg uten.

Dette blir så tydelig, når hele resten av rollelisten er en sann fryd, fra den mangetydige direktørfruen/beriderske Reese Witherspoon via ultrabegavede Christoph Waltz (jada, «Oberst Landa» i «Inglourious Basterds»!) til en hel rekke mindre, men meget gode biroller.

Likevel: «Vann til elefantene» er en type underholdende og spennende filmfortelling som vil glede fantastisk mange..."

Via Thinking of Rob.

Adressa synes elefanten er best, og gir terningkast 2:

"Robert Pattinson blir for tannløs som 19-åringen som stikker av med et sirkus. Reese Witherspoon bærer bedre som sirkusdirektørens kone og hovedattraksjon. Sean Penn er sannsynligvis glad han backet ut fra skurkerollen. Christoph Waltz er i og for seg bedre enn filmen, men dette er østerrikerens andre filmatiske feilvalg etter Oscar og karrierebyggende rolle i Quentin Tarantinos «Inglourious Basterds».

Folk med sterk sans både for boka og Robert Pattinson vil muligens finne glede i sirkussagaen. For noen av oss andre er det nok dvergen og elefanten som er best."


Via Thinking of Rob.

Aftenpostens Oslopuls gir terningkast 4 for en "god gammeldags kjærlighetshistorie":

"Selv de som ikke liker klovner blir innimellom nødt til å innrømme at det er noe eget ved sirkus, spesielt gamle dagers sirkus, da de var en omreisende stat i staten, med egne regler, sjargong og et knallhardt hierarki.

Og selv de som ikke liker tradisjonelle kjærlighetshistorier, med rammefortelling og det hele, som i selveste Titanic, blir noen ganger nødt til å innrømme at det kan funke selv om det på sett og vis er lette karbohydrater."

Natt og Dag gir terningkast 3, og mener det er en forestilling du glatt kan gå glipp av.

Via Robsessed.

Side2.no gir også terningkast 4, men mener filmen reddes av Christoph Waltz:

"Filmens store stjerne er imidlertid verken Pattinson eller Witherspoon. Det er nemlig Christoph Waltz. Han er fantastisk som sirkusdirektør August. Waltz ble kjent etter rollen som psykopat i «Inglourious Basterds» - en rolle som ga ham en Oscar-statuett. I «Vann til elefantene» får han ikke være like ond, men rollen er likevel ikke helt ulik Hans Landa. Hans scener er de definitivt beste i filmen, og han får vist de psykopatiske trekkene på en glimrende måte. Uten ham ville filmen trolig blitt platt og langtekkelig, men hans prestasjon alene gjør filmen verdt å se. La oss håpe vi får se mye til ham framover!"

2 kommentarer:

 1. HeidiForRealapril 17, 2011

  Jeg merker meg at adressa skal ha Jacob til å være 19 år. Nå var faktisk jacob 23 år når han havnet på toget. Det irriterer meg ganske mye, for det er faktisk stor foskjell på en 19-åring og en 23-åring,spesielt på den tiden!

  jeg så filmen på mandag, og den var virkelig vakker. Utrolig fine bilder, veldig bra spill av alle sammen, og Tai (elefanten) fortjener en Oscar! Hun var absolutt fantastisk og helt herlig!

  Ingenting overgår boken da, der får man mye mer innsyn i karakterene og omgivelsene, men for å være en filmatisering av en bok så er dette virkelig bra. Jeg var fan av alle tre hovedrollene før, og det må jeg si at jeg absolutt er fremdeles!

  SvarSlett
 2. Ja, jeg reagerte også på det. Han skal jo ha rukket å ta en lang universitetsutdannelse. Har de egentlig fulgt med på historien? Slurv er det i alle fall.

  Bøker er nesten alltid best, men det er en god adapsjon, det her. Av anmeldelsene jeg har lest er jeg kanskje mest enig med Filmpolitiet - alt er flott, men bittelitt for søtsuppe i slutten etter min smak:-)

  http://teambuffy.blogspot.com/2011/04/filmpolitiet-anmelder-water-for.html

  SvarSlett