torsdag 26. mars 2009

Er Robert Pattinson dette tiårets Jordan Catalano?
Denne er til mine to mest trofaste lesere. Dere vet hvem dere er.


Jordan Catalano. Sier du navnet til en som har vokst opp på nittitallet vil hun si: "Jordan Catalano. JORDAN CATALANO. OMG. Jordan. Catalano. Ja, selvfølgelig husker jeg han! Han var bare helt fantastisk!" Jeg vet at dette stemmer, for jeg refererer til en samtale som faktisk fant sted her for litt siden. Jeg har nettopp sett om igjen - nesten - hele serien My So-Called Life (jeg måtte bare stoppe opp da jeg kom til episoden BETRAYAL, med ett husket hva som ville skje, og bare ikke var i stand til å se det igjen riktig enda) og jeg må bare få det ut: Jordan Catalano var like nydelig, hjerteskjærende vakker og uoppnåelig fjern som jeg husket han.

Jeg fant forresten verdens mest fantastiske Jordan Catalano-historie her om dagen. Les og gråt.

Påstanden om at RPattz er"kind of like a Jordan Catalano for a new generation" ble fremsatt i artikkelen GENIUS CASTING: Robert Pattinson for Emo Vampire. Er det hold i påstanden?

Jeg er ikke særlig begeistret for å sammenligne fiktive karakterer og ekte personer. Det er litt...urettferdig. Edward vs. Jordan derimot, kan gå an. Begge er vakre, mystiske og plagede, men der Jordan har lese - og skrivevansker og egentlig ikke sier noe særlig (han bare står der ved skapet sitt, eller sitter i bilen sin og lider og er vakker - sa jeg vakker?) er Edward smart, verdensvant, (tilsynelatende) selvsikker og galant. Og vakker.

På den annen side representerer Edward og Jordan det samme. De er begge objekt for en besatt forelskelse. De er begge, implisitt hos Angela, uttalt hos Bella, betraktet som perfekte. Og som observatører kan alle vi andre være en del av og identifisere oss med galskapen. Og sa jeg at de begge var vakre?

Når det gjelder Robert Pattinson - og her er vi tilbake til Twilightfenomenet - kan noe av besettelsen forklares med at mange overfører sine Edwardfantasier på skuespilleren. Du får den (det er slik RPattz pleier å forklare sin egen popularitet). Ikke usannsynlig ville en hvilken som helst annen fyr som spilte Edward blitt gjenstand for hysteri. Men dette hysteriet?

Team Buffy mener RPattz har seg selv å takke. Han har sjarmert oss i senk: med den ydmyke holdningen, den kontinuerlige latterliggjøringen seg selv, håret, ved å bli flau over all oppmerksomheten, eller begynne å grine av all ropingen, og håret, og den humoren. Jeg kan ikke forstå at NOEN ANDRE ville fikset dette bedre enn han. Med Jordan var jeg forelsket i…Jordan. Med Edward er jeg forelsket i Edward OG Rob.

Ja takk, begge deler. Vi projiserer villig våre fantasier på deg som lerret. Eller som du har sagt det selv: "I'm just..like the tool, I'm a tool. I'm just a big, hard tool." Jeg erklærer deg til å være dette tiårets Jordan Catalano. Jordan Catalano med talent og gode fremtidsutsikter, vel og merke. OME. OMR.

Her er en smakebit:

Fra pizzafreakz101.

3 kommentarer:

 1. Seriøst. Er det bare meg eller har han en greie med grå/gråsorte skjorter som er åpen foran? Ikke det at jeg ikke liker det, JEG SYNES DET ER FANTASTISK (på ham, selvsagt). Det ble faktisk så ille at jeg sluttet å lytte til hva han sa i intervjuet og bare stirra...........med et tomt blikk.......*puste*

  SvarSlett
 2. Dette er en helt normal reaksjon. Det betyr bare at du er en av oss. Velkommen.

  Men du bør se det om igjen og få med deg "What about the boyfriend"-kommentaren. Kostelig.

  SvarSlett
 3. Jeg så det en gang til (dårlig lyd), og denne gangen lyttet jeg faktisk til det han sa (jeg trenger litt trening på det området). Morsomt, veldig morsomt.

  SvarSlett