søndag 20. november 2011

Førsteinntrykk av Breaking Dawn 1

Da jeg så New Moon og Eclipse var jeg superentusiastisk da jeg så filmene, og plutselig veldig kritisk da jeg skulle si hva jeg mente om dem. Med Breaking Dawn er det motsatt.

Jeg var fullstendig overbevist om at den kom til å være skikkelig bra, og satt litt avmålt i salen og gremmet meg over det jeg ikke likte - samtidig som jeg absolutt frydet meg over en hel masse greier.

Men etterpå...jo mer jeg tenker på det...jo bedre synes jeg filmen var! For stort sett hadde de funnet gode løsninger på alt det pussige som skjer i denne historien. Puh. Yeah! WOHOO!!!

Via TwiCrack.


Breaking Dawn er boka der SMeyer tar den helt ut, og dette kunne blitt ei skikkelig smørje av et melodrama. Men det ble det ikke. I stedet fikk vi en film som tok seg tid, og ikke bare drama med ytre fiender hele tiden. For min del kunne det vært enda mer av det meste.

Hva Dagbladets anmelder snakker om, forstår jeg ikke. Det er en slags transportetappe, ja, men det er verken intetsigende eller gravalvorlig, spør du meg. Det var ikke stillestående og kjedelig heller. Kunne det vært heftigere? Ja, absolutt. Filmen hadde nok vært bedre med høyere aldersgrense (tenk Isle Esme). Men jeg lo og koste meg, og det gjorde resten av salen også. Så er det da også en film for fansen. Men hva er i veien med det?

Høydepunkt:

- Robward. Masse deilig posering, og smil. Smil! Han er dessuten mer avkledd enn Jacob i denne filmen. Slå den. Pluss en dæsj sinna-Edward.

- Bryllupstalene. "The hair". Flaut, men på en god måte.

- Jacob. Han kjempet ikke lenger for å få Bella, men heller som en god venn som ikke aksepterer faren hun utsetter seg for/utsettes for. Det funka.

- Kjærlighetstriangelet er i stedet erstattet av Charlie, Billy og Sue LOL

- Alt av Isle Esme, men det kunne vært enda mer romantikk. Da tenker jeg ikke bare på putebiting, men føler meg snytt for en skikkelig Blå Lagune-scene. Selv om jeg fikk sjamporeklamefossen (men for lite!). Ja, jeg er kravstor. Når Bella forsøker å friste Edward...fantastisk!

- Måten de håndterte navnet Reneesme på.

- At de gjorde Bella så stygg og syk. Ikke at det fryder meg, men fint at hun ikke lå stylet og vakker og liksom-døde. Mest hjerteskjærende: Edward som hjelpeløst står og ser på Bella i speilet når hun skal bades og bare er en skygge av seg selv.

- Synes det var vakkert med livet som passerte i revy da Bella lå døende.

- Måten de håndterte imprintingen på. Det var så lite pedofili-isj det er mulig å komme. Bare litt flaut når han går ned på kne:-)

- Musikken. Jeg pleier sjelden å legge merke til den, men likte godt hvordan låt (er?) og temaet fra Twilightfilmen kom tilbake i denne filmen.

Ellers kan jeg konstatere at jeg er blitt en skikkelig mammaskrulle som ble rørt til tårer av vakre baby-Reneesme:-)

Lavpunkt:

- Alt for lite skjorteløs Jacob, eller skjorteløse varulver generelt. Med unntak av den første scenen er det fint lite å få med seg i den avdelingen. Nå er jeg Team Edward tvers igjennom, men det har aldri skadet at det andre laget blafrer rundt toppløse.

- Som vanlig: Bløtkakesminke, særlig i bryllupet, og pussig hår. Why?


Via fuck yeah Twilight.


- Marerittet til Bella der hun drømmer at alle dør i bryllupet. Flaut.

- Varulvene som telepatisnakker i voice over. WTF. Jeg sier som VG: "...en mental «samtale» mellom varulvene som høres like metallisk ut som et rådslagningsmøte for autobotsene i «Transformers»". Helcrap. Dessuten er dette til hinder for den ovenfor nevnte skjorteløsheten. Mye bedre når de går bak et tre og vips er menneske igjen før de skal snakke sammen.

- Brudekjolen til Bella. Ikke fan. Men det er heller ikke særlig viktig for meg.

- Det var noen drømmesekvenser/pussig kryssklipping jeg ikke helt vet om jeg forsto. For eksempel på Isle Esme da Bella plutselig våknet fra sjakkspillingen. Hæ? Og var det mange hete netter eller bare en? Det var flere scener klippet inn etter fjær i håret - scenen, men etterpå virket det som om det bare hadde vært en natt. Dette pønsker jeg på.

Største overraskelse:

Jeg var helt bombesikker på at sjakkspillingen på Isle Esme var med fordi de skulle snakke om kampstrategi - som et frampeik til det siste, store slaget med Volturi. Men, nope:-)

Kommer sikkert på mer etter hvert. Skal også se filmen flere ganger - definitivt! Hører rykter om store føtter og frekke blikk.

7 kommentarer:

 1. Det jeg forsto ut av sjakkspilling på stranden, klinings, så gråtende Bella i seng, var at hun hadde våknet opp fra en drøm om at hun skulle få viljen sin på stranden da hun vant sjakkspillet. Men da hun våknet skjønte hun at det ikke var virkelig, og derfor var hun lei seg. Så da Edward spurte hva som var galt tryglet hun om en het natt til og det fikk hun. Håper du skjønte det rotete skriveriet mitt :p Min konklusjon: 2 hete netter.

  Ellers synes jeg også at det var en bra film :D Koste meg veldig, til tross for en dame som satt bak meg som lo alt for lenge, alt for høyt, til både riktig og feil tidspunkt. Arg. Gleder meg til å se den en gang til!

  SvarSlett
 2. Takk! Aha. Det var veldig oppklarende. Så det betyr at blåmerkene kom andre natten og så var det stopp?

  Det blir godt å se den igjen, ja:-)

  SvarSlett
 3. Gah, jeg gleder meg som et barn!
  Men bekymrer meg for vielsesscenen og talene (mitt høygravide jeg kommer mest sannsynlig til å ta til tårene). Pluss at jeg krysser fingrene for at jeg holder ut hele filmen uten tissepauser. ;)

  SvarSlett
 4. Hi, hi. Jeg var på Harry Potter noen uker før termin. MED støttepute i ryggen, men uten tissepause. Lykke til!

  Det er lov å ta til tårene. Flere vakre og hjerteskjærende øyeblikk er i vente...

  SvarSlett
 5. Satser på at det går bra. :)
  Fikk du forresten med deg scenen etter rulleteksten?

  SvarSlett
 6. Nei, jeg mener at blåmerkene kom etter første natten. Derfor var det midlertidig stopp i sengeaktiviteter inntil Bella tryglet ham for enda en het natt etter "sjakkspill på stranden"-drømmen.
  Vi får vel se filmen en gang til ;) Og en gang til og en gang til og en gang til...

  SvarSlett
 7. En god plan! Jeg føler jeg har kompetanse på om og om og om igjen, og blir sjelden lei:-)

  Cec - ja! Likte det veldig godt. Aro sa vel rett ut at han skulle "ta" Cullens. Reneesme blir bare unnskyldningen.

  Innmari at vi må vente ett år!

  SvarSlett